Možná se ptáte, co je to vlastně ten crumble? Je to britský zákusek, který se vyznačuje svou jedinečnou, křupavou strukturou. Skládá se ze dvou základních částí - ovoce a drobenkové směsi. V tomto článku vám představím různé varianty tohoto dezertu, z nichž si můžete vybrat tu, která vám nejvíce vyhovuje. A mějte na paměti, že crumble může mít tolik variant, kolik je ve vaší kuchyni surovin!
Jak jsem již zmínila, crumble se skládá ze dvou hlavních částí – ovoce a drobenkové směsi. Pokud jde o ovoce, můžete použít prakticky jakékoliv. Je jen na vás, jestli preferujete něco klasického jako jablka nebo hrušky, nebo se rozhodnete pro něco netradičního jako třešně nebo borůvky. A co se týče drobenkové směsi, ta se obvykle skládá z mouky, cukru a másla, které se smíchají do drobenkovité konzistence. Toto je základ, od kterého můžete dál experimentovat s přidáním ořechů, skořice, čokolády a dalších ingrediencí.
Oproti ostatním dezertům má crumble několik výhod. Za prvé, je velmi jednoduchý na přípravu - dokonce k němu nepotřebujeme ani mixér, všechno lze udělat rukama. Za druhé, je to dezert, který může být přizpůsoben podle toho, co máte právě po ruce. A za třetí, crumble může být podáván za tepla i za studena, takže ho můžete připravit předem a podávat kdykoliv.
Možná se vás ale někdo zeptá, jestli je crumble podobný třeba americkému cobbleru nebo dokonce naší babovce. A i když mají všechny tyto dezerty něco společného - jsou všechny založeny na ovoci a mouce - jejich textura a chuť je opravdu odlišná.
Tady je pár tipů a triků, jak udělat nejlepší crumble:
A nyní, než skončím, ráda bych se s vámi podělila o pár svých oblíbených receptů na crumble. První je klasický jablkový crumble s nádechem skořice. Druhý je jahodový crumble s ořechy. A můj třetí oblíbený je borůvkový crumble s čokoládou. Všechny tyto recepty jsem vyzkoušela a všechny se mi velmi líbily. A dokonce i Eliška, která normálně není velkým fanouškem sladkých dezertů, si pochutnala. Tak doufám, že se vám recepty budou líbit stejně jako nám!
Ráda bych přidala ještě jednu věc: pokud zrovna nemáte některou z ingrediencí, nezoufejte. Můžete vždy využít to, co máte po ruce. Je to to krásné na tomto dezertu - je tak všestranný, že může být téměř cokoliv!
Naději vám přinesly tyto informace potěšení stejně jako mě potěšilo je psát. Crumble je opravdu jednoduchý, všestranný dezert, který vám umožní experimentovat s různými chutěmi a texturami. A věřte mi, jednou co ho vyzkoušíte, určitě se k němu budete vracet znovu a znovu. Takže směle do toho a tvořte své vlastní kulinářské mistrovské dílo. A nezapomeňte se se mnou podělit o výsledky na sociálních sítích. Těším se na vaše kreativní nápady!
Takže - křupavý crumble nebo tradiční štrůdl? Co si vyberete vy?
Napsat komentář
Položky označené * jsou povinné.