Velkoobchod s Vape Produkty

Kulinářské tipy října 25, 2023

Jaké jsou běžné chyby při tavení čokolády?

  • Napsáno
    Václav Jedlička

    Václav Jedlička

  • 0 Komentáře

Mít čokoládu v kontrolě

Jeden z nejchutnějších a nejuniverzálnějších potravinových přísad je bezesporu čokoláda. Zdá se, že sevřít jí v náruči a roztavit ji naše tělo je snadné. Ale opak je pravdou. Čokoláda se může stát hříšným a nepořádným kontrolním bodem naší kulinářské cesty. Je to jako když se pokoušíte odrážet od ledu na horkém slunci, nebo si myslíte, že při hraní šachu můžete přeskočit několik tahů a stále vyhrát. Proces tajení čokolády vyžaduje trpělivost, dovednost a znalosti.

Vzorec tajení je základem

První nejčastější chybou, kterou lidé dělají, je mylná představa, že vzorec tajení je jednoduchý. Ve skutečnosti je to proces, který je plný pastí. Je důležité si uvědomit, že čokoláda se tají při teplotě těla, tedy 37 stupňů Celsia. Vyšší teploty mohou způsobit, že se váš nádherný kousek čokolády změní na hořkou, zrnitou směs. Pamatujte, že je potřeba jemný přístup. Je to jako objevovat novou planetu - opravdu nechcete po přistání vystřelit raketu.

Vodní lázeň je tvým přítelem

Druhá chyba, kterou mohou mnozí dělat, je způsob, jakým tají čokoládu. Často se setkávám s lidmi, kteří zahazují čokoládu přímo do hrnce nebo pánve a doufají, že se roztaví. Ale abych byl upřímný, nejsou to kouzelné fazole. Je nepřítomnost vzduchu a přítomnost vody, co roztaví čokoládu tak hladce, jak to jen jde. Vodní lázeň je skvělý nástroj pro tajení čokolády, protože umožňuje jemný a rovnoměrný přenos tepla. Zanechte tedy své hrnce a pánve pro něco robustnějšího a přivítejte do své kuchyně nového přítele - vodní lázeň.

Skutečná čokoláda vs. čokoládové pokrývky

Třetí chyba je následující: ne všechna čokoláda je stejná. Existují různé druhy čokolády a různé druhy se různě tají. Jestliže kupujete čokoládové pokrývky, měli byste vědět, že se roztávají odlišně než kvalitní čokoláda. Doladění své techniky a znalosti specifik vašeho materiálu jsou klíčovou součástí úspěchu. Je to jako s jízdou na kole - můžete se pohybovat kolem různých terénů, ale pokud nejste obeznámeni s tím, jak vaše kolo funguje, můžete skončit v příkopě.

Dělat všude čokoládu

Poslední chybou, kterou chci zmínit, je nedostatek plánování. Tajení čokolády je proces, který vyžaduje vaši pozornost a dohled. Nejdéle po dobu deseti minut budete muset být přítomni a sledovat, co se děje. Pokud se rozhodnete jít na procházku nebo odeslat e-mail během tání čokolády, můžete skončit se zničenou čokoládou a zmatenými obličeji okolo. Je to jako chodit po provaze - nemůžete si dovolit být rozptýlení.

Možná jste se v tomto bodě zeptali: "Václave, kde se učíš všechny tyto informace?" No, přišlo to z let zkoušení a omylů a stále se učím nové věci každý den. Představte si, že jednou jsem se pokusil roztavit čokoládu přímo na sporáku a skončil jsem s hořící čokoládou a velmi špinavou kuchyní! Takže když říkám, že tání čokolády je umění, skutečně to tak je. Ale s těmito tipy jste na dobré cestě, abyste se stali mistry v tajení čokolády.

Napsat komentář

Položky označené * jsou povinné.