Velkoobchod s Vape Produkty

Konopí a CBD října 3, 2023

Je drobenka tříštění?

  • Napsáno
    Radka Novotná

    Radka Novotná

  • 0 Komentáře

Co je to křupavý crumble?

Možná se ptáte, co je to vlastně ten crumble? Je to britský zákusek, který se vyznačuje svou jedinečnou, křupavou strukturou. Skládá se ze dvou základních částí - ovoce a drobenkové směsi. V tomto článku vám představím různé varianty tohoto dezertu, z nichž si můžete vybrat tu, která vám nejvíce vyhovuje. A mějte na paměti, že crumble může mít tolik variant, kolik je ve vaší kuchyni surovin!

Základní ingredience crumble

Jak jsem již zmínila, crumble se skládá ze dvou hlavních částí – ovoce a drobenkové směsi. Pokud jde o ovoce, můžete použít prakticky jakékoliv. Je jen na vás, jestli preferujete něco klasického jako jablka nebo hrušky, nebo se rozhodnete pro něco netradičního jako třešně nebo borůvky. A co se týče drobenkové směsi, ta se obvykle skládá z mouky, cukru a másla, které se smíchají do drobenkovité konzistence. Toto je základ, od kterého můžete dál experimentovat s přidáním ořechů, skořice, čokolády a dalších ingrediencí.

Srovnání s jinými dezerty

Oproti ostatním dezertům má crumble několik výhod. Za prvé, je velmi jednoduchý na přípravu - dokonce k němu nepotřebujeme ani mixér, všechno lze udělat rukama. Za druhé, je to dezert, který může být přizpůsoben podle toho, co máte právě po ruce. A za třetí, crumble může být podáván za tepla i za studena, takže ho můžete připravit předem a podávat kdykoliv.

Možná se vás ale někdo zeptá, jestli je crumble podobný třeba americkému cobbleru nebo dokonce naší babovce. A i když mají všechny tyto dezerty něco společného - jsou všechny založeny na ovoci a mouce - jejich textura a chuť je opravdu odlišná.

Triky a tipy pro perfektní crumble

Tady je pár tipů a triků, jak udělat nejlepší crumble:

  • Mouka - je důležité použít tu správnou mouku. Hrubá mouka dodá crumblu tu správnou křupavost, ale jemná mouka může dezertu dodat lehkost.
  • Máslo - pokud jde o máslo, je lepší použít studené a nakrájet ho na malé kousky. Tím se získá lepší křupavost.
  • Ovoce - pokud používáte ovoce, které puští hodně šťávy, je dobré přidat také trochu škrobu, aby se zapéklo do krásné, husté omáčky.
  • Pečení - crumble je nejlepší pečený půl hodiny v troubě předehřáté na 180°C. Sledujte, kdy se vrch začíná zlatavě hnědit - to je signál, že je crumble hotový.

Moje oblíbené recepty

A nyní, než skončím, ráda bych se s vámi podělila o pár svých oblíbených receptů na crumble. První je klasický jablkový crumble s nádechem skořice. Druhý je jahodový crumble s ořechy. A můj třetí oblíbený je borůvkový crumble s čokoládou. Všechny tyto recepty jsem vyzkoušela a všechny se mi velmi líbily. A dokonce i Eliška, která normálně není velkým fanouškem sladkých dezertů, si pochutnala. Tak doufám, že se vám recepty budou líbit stejně jako nám!

Ráda bych přidala ještě jednu věc: pokud zrovna nemáte některou z ingrediencí, nezoufejte. Můžete vždy využít to, co máte po ruce. Je to to krásné na tomto dezertu - je tak všestranný, že může být téměř cokoliv!

Naději vám přinesly tyto informace potěšení stejně jako mě potěšilo je psát. Crumble je opravdu jednoduchý, všestranný dezert, který vám umožní experimentovat s různými chutěmi a texturami. A věřte mi, jednou co ho vyzkoušíte, určitě se k němu budete vracet znovu a znovu. Takže směle do toho a tvořte své vlastní kulinářské mistrovské dílo. A nezapomeňte se se mnou podělit o výsledky na sociálních sítích. Těším se na vaše kreativní nápady!

Takže - křupavý crumble nebo tradiční štrůdl? Co si vyberete vy?

Napsat komentář

Položky označené * jsou povinné.